Darált hússal jól megrakott vajbab
A dietetikusok szerint a pulykából készült étel akár minden nap kerülhet a tányérunkra, hiszen zsírszegény és fehérjében gazdag. A pulykahús többszörösen telítetlen zsírsavakat,amelyek segítik a szív- és érrendszer védelmét. Most a vajbabbal hoztuk össze..
Hozzávalók: 4 főre
- 40 dkg darált pulykahús
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 dkg vajbab
- 4 dl zsírszegény joghurt
- 1 tojás
- só
- bors
- kakukkfű
- kevés olívaolaj
Elkészítés:
2 gerezd fokhagymát egy serpenyőben az olajon megdinsztelünk, majd hozzáadjuk a húst. Átkeverjük, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. A vajbabot gőzpárolóban félig puhára pároljuk. Egy közepes jénai tál alját kiolajozzuk, beletesszük a vajbabot, sózzuk, borsozzuk. Rásimítjuk a húst. A joghurtot elkeverjük a tojással és egy gerezd áttört fokhagymával. Ráöntjük ezt a keveréket a húsra, és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt összesütjük.(Forrás: Gallicoop)
A darált pulykahússal már a cukkinit is jól megtöltöttük! Kattint a receptre!
Hozzászólás zárolva.