FŐ A GYORSASÁG
Desszertek a mikródból – ezt imádni fogod, ha nincs időd sütni
Sütire vágysz, de nincs kedved vagy éppen időd sütni? Van egy jó hírünk: az édességekről így sem kell lemondanod.
Fahéjas tekercs
Míg a valódi fahéjas tekercs elkészítése az élesztő miatt sokáig tarthat, a mikrós változat egy gyors és ügyes alternatíva lehet.
Hozzávalók (a tésztához):
- 2 evőkanál almaszósz
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál író
- negyed teáskanál vaníliaaroma
- negyed bögre + 1 evőkanál liszt
- 2,5 evőkanál barna cukor
- háromnegyed teáskanál fahéj
- negyed teáskanál sütőpor
- egy csipet só
Hozzávalók (a krémhez):
- egy evőkanál krémsajt (ízesítetlen)
- két evőkanál porcukor
- egy teáskanál tej
Elkészítés:
- Keverd össze a krém összetevőit egy kis tálban, majd verd addig, míg teljesen simává nem válik!
- A tészta alapanyagait öntsd a bögrébe, majd mixeld addig, míg a tészta össze nem áll. Mikrózd magas fokozaton egy percig, ha nem készül el ennyi idő alatt, 15 másodpercenként ellenőrizd újból.
- A kész sütemény tetejére egyengesd rá a krémet!
Mini torta kávéhoz
A reggeli kávéd mellé fenomenálisan illeni fog a Crazy For Crust receptje.
Hozzávalók:
- 1 evőkanál porcukor
- 2,5 evőkanál liszt
- egy csipet só
- negyed teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál olaj vagy görög joghurt
- 1 evőkanál tej
- egy csipet vaníliacukor
- fél evőkanál barnacukor
- negyed teáskanál fahéj
Elkészítés:
- Vajazd ki a mikrózható bögrét, majd a cukrot, a lisztet, a sót, a sütőport, az olajat, a tejet és a vaníliát keverd össze. Szórd a barnacukrot és a fahéjat a massza tetejére!
- Mikrózd legalább 45 másodpercig, vagy egészen addig, míg el nem készül! (Legjobb 15 másodpercenként ellenőrizni)
Banános süti
Akad otthon egy már barnuló banán, amit nem akaródzik megenned? Alakítsd át egy imádnivaló bögrés süteménnyé!
Hozzávalók:
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál barnacukor
- fél teáskanál sütőpor
- egy csipet só
- 1 evőkanál olvasztott vaj
- 1 enyhén felvert tojás
- 1 evőkanál tej
- 1 pépesített banán
- negyed teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
- Keverd össze az alapanyagokat, majd a masszát öntsd bele egy bögrébe!
- Mikrózd három percig, de mindenképpen tartsd rajta a szemed, nehogy odaégjen!
Érdekel a mikrós sütés-főzés különleges világa? További cikkeink a témában:
Hozzászólás zárolva.