Diétás rakott karfiol
Egyetlen titka van ennek az ételnek, a darált húsból készült pörköltet kifejezetten fűszeresre, ízesre kell készíteni, így tudjuk ellensúlyozni a karfiol és a joghurt semleges ízeit.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1/2 kg csirke vagy pulyka darálthús
1 nagy fej hagyma
1 paprika
1 paradicsom
só, bors, pirospaprika, majoranna, kömény
zsírszegény tejföl vagy joghurt
Elkészítés:
A karfiolt fém párolóedényben, sós gőzben megpárolom, majd a felét egy kiolajozott jénai edénybe terítem, villával rusztikusra töröm. Közben, amíg a karfiol párolódik, a nagy fej hagymát apróra vágom, olajon megdinsztelem, rádobom a húst, és a paprika, valamint a paradicsom, némi pirospaprika, majoranna, kömény társaságában puhára főzöm. Hagyhatjuk kicsit bővebb szaftra, hogy később a karfiolt is átjárja, ne legyen száraz. Amikor elkészül, ráterítem a karfiolra, egyenletesen elosztom rajta. Jöhet a karfiol másik fele, végül pedig a tejföl vagy joghurt. Mehet a sütőbe, 180 fokon szerintem 15-20 perc alatt szép pirosra sül.
Hozzászólás zárolva.