Diós, aszalt szilvás rétes
Szeretünk rétestészta lapokkal dolgozni, gyors és egyszerű, a különféle töltelékekkel pedig szájíz szerint variálhatók. Most egy diós, aszalt szilvás variációt mutatunk, amely bizonyára nagy kedvenc lesz!
- 50 deka rétestészta
- 75 deka aszalt szilva
- 25 deka dió
- 10 deka cukor
- 1 deci olaj
- 1 deci víz
Elkészítés:
Az aszalt szilvát apróra daraboljuk és a 10 deka cukorral megdinszteljük. Leszűrjük a levétől,és a cukros lét félretesszük.
Egy tekercsnek három réteslapot használunk.Mindegyik lapot meglocsoljuk a víz és olaj keverékével. A harmadik lap szélére , hosszában rakjuk a megdinsztelt aszalt szilvát, megszórjuk darált dióval, feltekerjük és megismételjük a folyamatot. Kerek formában (nem fontos) körberakjuk a tekercseket, és meglocsoljuk a vizes olajjal .Előmelegített sütőben 18o fokon kb 3o perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kivettük a sütőből, még melegen ráöntjük a leszűrt szilva félretett levét.
Hozzászólás zárolva.