Diós, kajszis ricotta golyó
A ricotta az olasz konyha egyik alapvető alapanyaga, a sajtgyártás mellékterméke. A ricotta alapja ugyanis a sajt készítése során felmelegített tejből visszamaradt savó, amelyet újra felhevítenek, amit ebből leszűrnek, az maga a ricotta.
Hozzávalók:
Tejbegríz:
1/2 l tej
4 ek búzadara (teljes kiőrlésű tönkölybúzadarát használtam)
25 dkg ricotta
1 tasak vaníliás cukor (Nyírfacukrosat használtam)
1/2 citrom reszelt héja
Panírhoz: 15 dkg darált dió, 1 narancs reszelt héja
Tálaláshoz baracklekvár
Elkészítés:
Készítek egy sűrű tejbegrízt, úgy, hogy még lehessen keverni, néhány órát hagyom hűlni, majd belekeverem a ricottát és apróbb gombócokat formázok belőle. A diót száraz serpenyőben megpirítom, majd amikor kicsit visszahűlt belereszelem a narancshéját.
Hozzászólás zárolva.