Facebook hozzászólás
263

Édes-pikáns csirkemell falatok

Sokan azért nem mernek belevágni egy-egy kínai fogás elkészítésébe, mert általában az előkészítés gyakran lényegesen hosszabb időt vesz igénybe, mint maga a főzés.

Édes pikáns csirke, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók 6 főre
1,5 kg csirkemell filé
3 szál  friss citromfű
2 kis fej hagyma
2 evőkanál Nuoc Nam szósz (ázsiai boltokban kapható)
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál cukor
1 evőkanál olíva olaj
őrölt, enyhén csípős piros paprika
frissen őrölt bors

Elkészítés:
Mossuk meg a csirkemell filét és vékony csíkokra vágjuk fel. Tisztítsuk meg a hagymát, és vágjuk fel nagyon vékony csíkokra. Aprítsuk finomra a citromfüvet, ahogy a petrezselymet szoktuk. Egy wokban forrósítsuk fel az oliva olajat, dinszteljük meg benne a hagymát, majd adjuk hozzá a húst és kb. 10 percig pirítsuk benne állandó keverés mellett. Vegyük kisebbre a lángot, és adjuk hozzá a citromfűvet, a Nuoc Nam és a szója szószt, a cukrot, szórjuk meg piros paprikával, fedjük le az edényt,  majd gyakori kevergetés mellett főzzük kb. 25 percig.

Közben készítsünk főtt rizst köretnek.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!