Facebook hozzászólás

Édességek, sütés nélkül

Ha meleg van, a sütő használata önkínzás, de vágyunk egy kis édességre.Tökéletes megoldás ilyenkor ha sütés nélkül elkészíthető desszerteket készítünk, melyek úgy néznek ki, mintha több órát dolgoztunk volna vele, pedig csak 15 perc kell hozzá.

Csokis-diós szelet

Hozzávalók:

100 g vaj

400 g étcsokoládé, darabokra törve

50 g finomított kristálycukor

1/2 tk. Őrölt fahéj

200 g mandulás csók vagy kókuszos keksz, összetörve

100 g brazil dió, durvára vágva

kókuszreszelék a tálaláshoz

friss gyümölcs vagy fagylalt a tálaláshoz (elhagyható)

Béleljünk ki egy 900 g-hoz való kenyérformát dupla réteg folpackkal. Olvasszuk meg a vajat, a csokoládét és a cukrot a mikro sütőben közepes fokozaton 2-3 perc alatt, vagy egy forrásban levő víz fölé helyezett tálban kis lángon. Keverjük bele a fahéja, a mandulás csókot vagy kókuszos kekszet és a diót.

  1. Öntsük át a keveréket az előkészített formába, simítsuk el a tetejét egy késsel, és takarjuk be teljesen a folpackkal. Hagyjuk a hűtőben szilárdulni legalább két órán át.
  1. A tálaláshoz fordítsuk ki egy tálra, vegyük le róla a folpackot, és szórjuk meg kókuszreszelékkel. Mivel ez desszert meglehetősen tömény, vékony szeleteket vágjunk belőle. Tálaljuk friss gyümölccsel vagy fagylalttal, ízlés szerint.

Citromos sajt-tortácskák

Hozzávalók:

4 evőkanál cirtomkrém

2 × 200 g dobozos light Philadelphia sajt

6 evőkanál nyári gyümölcsszósz (üveges)

8 édes tortácska alap (csomagolt)

100 g kék áfonya

100 g málna

1 evőkanál feketeribizli-likőr

porcukor a szóráshoz

friss mentaágak

1.      Keverjük a citromkrémet a lágy sajttal sima krémmé. Öntsük 1 teáskanál gyümölcsszószt minden tortácska aljára, aztán tegyünk rá egy kanál sajtos keveréket. (a maradékot tegyük félre).

2.      Óvatosan keverjük össze a gyümölcsöket, aztán hámozzuk a sajtos keverékre. Keverjük össze a likőrt a maradék szósszal. (A tortácskákat és a szószt ennél a fázisnál betehetjük a hütőszekrénybe 2-3 órára.)

3.      Szórjuk meg a tortácskákat porcukorral. A szósz maradékát kiskanállal csorgassuk cikcakkban a négy tányérra, és kanalazzuk a tányérok közepébe a maradék sajtkrémet. Tegyünk 2-2 tortácskát mindegyik tányérra, a sajtkrém mellé. Hogy még mutatósabb legyen, díszítsük mentaággal.

Forrás és további íncsiklandozó receptek:
Angela Nilsen: 101 csábító desszert – Kipróbált és bevált receptek, Alexandra Kiadó

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

OTTHON

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal…
1 / 346

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!