Facebook hozzászólás

Édességek, sütés nélkül

Ha meleg van, a sütő használata önkínzás, de vágyunk egy kis édességre.Tökéletes megoldás ilyenkor ha sütés nélkül elkészíthető desszerteket készítünk, melyek úgy néznek ki, mintha több órát dolgoztunk volna vele, pedig csak 15 perc kell hozzá.

Csokis-diós szelet

Hozzávalók:

100 g vaj

400 g étcsokoládé, darabokra törve

50 g finomított kristálycukor

1/2 tk. Őrölt fahéj

200 g mandulás csók vagy kókuszos keksz, összetörve

100 g brazil dió, durvára vágva

kókuszreszelék a tálaláshoz

friss gyümölcs vagy fagylalt a tálaláshoz (elhagyható)

Béleljünk ki egy 900 g-hoz való kenyérformát dupla réteg folpackkal. Olvasszuk meg a vajat, a csokoládét és a cukrot a mikro sütőben közepes fokozaton 2-3 perc alatt, vagy egy forrásban levő víz fölé helyezett tálban kis lángon. Keverjük bele a fahéja, a mandulás csókot vagy kókuszos kekszet és a diót.

  1. Öntsük át a keveréket az előkészített formába, simítsuk el a tetejét egy késsel, és takarjuk be teljesen a folpackkal. Hagyjuk a hűtőben szilárdulni legalább két órán át.
  1. A tálaláshoz fordítsuk ki egy tálra, vegyük le róla a folpackot, és szórjuk meg kókuszreszelékkel. Mivel ez desszert meglehetősen tömény, vékony szeleteket vágjunk belőle. Tálaljuk friss gyümölccsel vagy fagylalttal, ízlés szerint.

Citromos sajt-tortácskák

Hozzávalók:

4 evőkanál cirtomkrém

2 × 200 g dobozos light Philadelphia sajt

6 evőkanál nyári gyümölcsszósz (üveges)

8 édes tortácska alap (csomagolt)

100 g kék áfonya

100 g málna

1 evőkanál feketeribizli-likőr

porcukor a szóráshoz

friss mentaágak

1.      Keverjük a citromkrémet a lágy sajttal sima krémmé. Öntsük 1 teáskanál gyümölcsszószt minden tortácska aljára, aztán tegyünk rá egy kanál sajtos keveréket. (a maradékot tegyük félre).

2.      Óvatosan keverjük össze a gyümölcsöket, aztán hámozzuk a sajtos keverékre. Keverjük össze a likőrt a maradék szósszal. (A tortácskákat és a szószt ennél a fázisnál betehetjük a hütőszekrénybe 2-3 órára.)

3.      Szórjuk meg a tortácskákat porcukorral. A szósz maradékát kiskanállal csorgassuk cikcakkban a négy tányérra, és kanalazzuk a tányérok közepébe a maradék sajtkrémet. Tegyünk 2-2 tortácskát mindegyik tányérra, a sajtkrém mellé. Hogy még mutatósabb legyen, díszítsük mentaággal.

Forrás és további íncsiklandozó receptek:
Angela Nilsen: 101 csábító desszert – Kipróbált és bevált receptek, Alexandra Kiadó

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!