Facebook hozzászólás
408

Egészséges chips

Sokak kedvence a chips, mint rágcsálnivaló, de a magas kalória- és zsírtartalma miatt nem illesztjük be az étrendünkbe, vagy nem szeretnénk hasonló felesleges kalóriákkal tömni a gyerekünket. Az, hogy odafigyelünk az egészségünkre, nem jelenti azt, hogy egyhangúan kellene étkeznünk. Most nézzük meg néhány egészségesebb chips elkészítési módját.

 

Kép:Flickr

Hozzávalók:

  • 3 nagy répa és édesburgonya
  • kevés kókuszolaj
  • tengeri só
  • provence-i fűszerkeverék

Elkészítés:

Meghámozzuk a burgonyákat és a répát is, majd nagyon vékonyra szeleteljük. (A legegyszerűbb uborka gyaluval gyalulni hajszálvékony szeletekre.) Ezután langyos vízzel leöblítjük, majd alaposan megszárítjuk. A zöldségszeleteket egy tányérra rakjuk, kókuszolajba mártott ecsettel megkenjük, meghintjük a fűszerrel, majd megfordítjuk, és a másik oldalon is elvégezzük a műveletet. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és kb. 180 fokos sütőben készre sütjük.

De tetszőlegesen készíthető zellerből, céklából és változatosabbá tehetjük petrezselyemzöld, kömény, koriander, metélőhagyma vagy más zöldfűszer felhasználásával. Sőt, a piacokon egyre többféle látványos zöldség kapható – ha lila répát, csíkos céklát választunk, még szemet gyönyörködtetőbb lesz az eredmény! (A cékla egyébként igazi csodazöldség, el se hinnéd, mennyi mindenre jó!)

Ha joghurtos mártogatót is készítünk hozzá, még finomabb lesz!

Silye Gabriella,
BioTechUSA sporttáplálkozási szakértő



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!