Egészségesen finom nudli Katától
Ma már egy diétában sem kell lemondani arról, hogy finom ételek kerüljenek a tányérunkra, ez a nudli is édesítőszerrel, fehér búzaliszt helyett pedig zabliszttel készült.
Hozzávalók:
Gombóchoz:
0,5 kg burgonya
8-10 dkg liszt (én teljes kiőrlésű zablisztet használtam)
1 tojás sárgája
1 ek zsír, vagy olaj
1 mokkás kanál só
100 g zsemlemorzsa (én teljes kiőrlésű változatot használtam
olaj
Díszítéshez:
porcukor helyettesítő (negyedannyit használtam)
5 dl tejföl
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben megfőzöm, majd hagyom hűlni, de még melegen meghámozom, majd összetöröm és összekeverem a tojással, a zsírral és a liszttel, sózom, majd tésztát gyúrok belőle.
A tésztából egy kb. 2 cm átmérőjű hurkát formázok, majd egy késsel kb. 1 cm-es darabokat vágok belőle, végül a tenyeremmel egy sodrással nudlivá formázom. A tésztát bőséges sós vízben pár perc alatt kifőzöm. Közben az olajon aranybarnára pirítom a morzsát, majd a nudlit beleforgatom. Sok-sok tejföllel és édesítéssel tálalom. Kata többi egészséges receptjét itt találod.
Hozzászólás zárolva.