Facebook hozzászólás
845

Egyedien pikáns: kéksajtos karfiolleves

A karfiolt sajnos sokan nem szeretik. Ha esetleg az az ellenérv, hogy unalmas lenne, vagy netán túl jellegzetes az illata (szaga?), arra van egy remek válaszunk! Így még vendégvárónak is kiváló és különleges ez a hétköznapi leves!

Más kéksajttal is megpróbálhatjuk – Kép: Pixabay

Hozzávalók
½ kiló karfiol (mirelit is lehet)
2 evőkanál liszt
5 deka vaj
petrezselyem
5 deka márványsajt
1 deci tejszín vagy tejföl
só, bors

Elkészítése
A karfiolt rózsáira szedjük, és megmossuk. Egy lábosban felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a karfiolt, és kicsit pároljuk. Ezután megszórjuk liszttel, összekavarjuk, hagyjuk kissé melegedni, majd felöntjük vízzel (vagy leveskockából készült levessel). Sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a vágott petrezselymet, majd fedő alatt főzzük, amíg a karfiol puha nem lesz. Ezután beletördeljük a sajtot (lehet 5 dekánál többet is, a lényeg, hogy finoman érződjék az íze a zöldség mellett, de ne legyen a domináns), és megvárjuk, amíg felolvad. Sűrítésként tegyük bele a tejfölt vagy tejszínt. Ha összetörjük benne a karfiolt (mixerrel vagy turmixgéppel), finom krémlevest kapunk.

További ínycsiklandó recepteket itt találhat!

A receptekhez szükséges alapanyagok (liszt, cukor, gyümölcs, tej stb.) akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!