Egyszerű almatorta – az ünnepi asztalra
Kiránduláshoz, esti filmnézéshez percek alatt elkészíthető finomságot ajánlunk, néhány összetevőből. Az ünnepi illatokról most a fahéj gondoskodik. Kellemes Pünkösdölést!
Hozzávalók:
- 5-6 nagyobb alma
- 3 tojás
- 20 deka cukor
- 13 deka liszt
- fahéj
- porcukor,
- sütőpor
Elkészítés:
A sütőt 17o fokra előmelegítjük, Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, és szeletekre vágjuk. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és belerakosgatjuk a felszeletelt almákat. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet (elég sűrű tésztát kapunk), és ráöntjük az almára. Kb 5o percnyi sütés után tányérra borítjuk, és megszórjuk fahéjas porcukorral.
Az almából nagyon finom túrópárnákat is süthetünk! Emlékszel még a receptre?
Hozzászólás zárolva.