Facebook hozzászólás

Egyszerű borsókrémleves Max konyhájából

Figyelgetve a gasztronómiai változásokat készült el Max levese. Követi a trendet, ezért nem rántással sűrített. Manapság vagy magával, az alapanyaggal, vagy más zöldséggel érjük el ufgyanzt a célt. Jelen esetben a burgonya segített.

Borsókrémleves, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Hozzávalók:

Elkészítés: 

Vaj és olaj kevereréken lefonnyasztom a hagymát, bele a burgonya, jól átforgatva, só, bors, (ha valaki nem bízik a burgonyakeményítőben, most szórhat rá egy kis lisztet), lepirítom, felöntöm húslével, és addig főzöm takarékon, míg a krumpli megpuhul (ez kb. 10-12 perc, a krumplitól is függ). Beleteszem a borsót, azt is puhára főzöm.

Batyuban sült camembert
Gyors vacsora, vagy beszélgetős-mártogatós-kenegetős. Nem kell hozzá csúcs francia sajt, mert az ízeket fokozzuk a fűszerezéssel. Tehetünk rá pár csepp vörösbort, ízesített olívaolajat, fokhagymakrémet, vagy balzsamecet-sűrítményt is. A lehetőségek korlátlanok, egyedi ízesítéssel pompás vendégvárós ételt készíthetünk, és pár perc alatt elkészülhet – állítja Somogyi Zoltán Max.

Ennek nem kell sok idő, ha puha a borsó, beleteszem a tejfölt vagy a tejszínt. Nem kell figyelni a hőkiegyenlítésre, úgyis turmixolom, utána összeforralom, majd tálalom. Lehet tenni hozzá a turmixolás előtt egy kis szárított petrezselymet.
Viszonylag gyors, egyszerű, mutatós és nagyon finom leves.
Akkor jó ha rusztikus, benne vannak a borsódarabok, bár ha nem tetszik akkor természetesen szűrhető, bár egyre inkább abba az irányba megy a gasztrotrend, hogy látszódjon, miből készül, legyenek benne darabok, ne legyen egy sima, porleves szerű lötty, hanem legyen struktúrája, tartása, tartalma! Jó étvágyat!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 140

HÍREK

1 / 1 129

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!