Facebook hozzászólás

Egyszerű borsókrémleves Max konyhájából

Figyelgetve a gasztronómiai változásokat készült el Max levese. Követi a trendet, ezért nem rántással sűrített. Manapság vagy magával, az alapanyaggal, vagy más zöldséggel érjük el ufgyanzt a célt. Jelen esetben a burgonya segített.

Borsókrémleves, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Hozzávalók:

Elkészítés: 

Vaj és olaj kevereréken lefonnyasztom a hagymát, bele a burgonya, jól átforgatva, só, bors, (ha valaki nem bízik a burgonyakeményítőben, most szórhat rá egy kis lisztet), lepirítom, felöntöm húslével, és addig főzöm takarékon, míg a krumpli megpuhul (ez kb. 10-12 perc, a krumplitól is függ). Beleteszem a borsót, azt is puhára főzöm.

Batyuban sült camembert
Gyors vacsora, vagy beszélgetős-mártogatós-kenegetős. Nem kell hozzá csúcs francia sajt, mert az ízeket fokozzuk a fűszerezéssel. Tehetünk rá pár csepp vörösbort, ízesített olívaolajat, fokhagymakrémet, vagy balzsamecet-sűrítményt is. A lehetőségek korlátlanok, egyedi ízesítéssel pompás vendégvárós ételt készíthetünk, és pár perc alatt elkészülhet – állítja Somogyi Zoltán Max.

Ennek nem kell sok idő, ha puha a borsó, beleteszem a tejfölt vagy a tejszínt. Nem kell figyelni a hőkiegyenlítésre, úgyis turmixolom, utána összeforralom, majd tálalom. Lehet tenni hozzá a turmixolás előtt egy kis szárított petrezselymet.
Viszonylag gyors, egyszerű, mutatós és nagyon finom leves.
Akkor jó ha rusztikus, benne vannak a borsódarabok, bár ha nem tetszik akkor természetesen szűrhető, bár egyre inkább abba az irányba megy a gasztrotrend, hogy látszódjon, miből készül, legyenek benne darabok, ne legyen egy sima, porleves szerű lötty, hanem legyen struktúrája, tartása, tartalma! Jó étvágyat!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 140

HÍREK

1 / 1 129

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!