Együnk egy jó sztrapacskát!
Ahogy megérkezik a hidegebb idő, elkezdünk kicsit nehezebb, tartalmasabb ételek után vágyakozni. A sztrapacska megfelel ennek az elvárásnak, enyhén szólva sem diétás, kímélő étel.
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg krumpli
1 tojás
½ kávéskanál só
20 dkg füstölt szalonna
kb. 30 dkg finomliszt
20-25 dkg juhtúró
1 tömlős natúr tejszínes sajt
1 pohár tejföl
só
Elkészítés:
A füstölt szalonnát apróra vágjuk apróra, kisütjük a zsírját, kiszedjük a pörcöt a zsírból, félretesszük.
A krumplit meghámozzuk, finomra reszeljük. Tehát ne a reszelő legnagyobb fokozatát használjuk, hanem a legkisebbet. Felteszünk egy nagy lábas sós vizet főni. A lereszelt nyers krumplihoz hozzáadjuk a tojást, megsózzuk, és addig adagoljuk hozzá a lisztet, míg kelt tészta állagú masszát nem kapunk.
A nokedlihez hasonlóan lobogó vízbe szaggatjuk és megfőzzük. Ha a kis nokedlik felúsznak a felszínre, ezután még 1-2 percig főzzük őket. A kész galuskát a füstölt szalonna zsírjával keverjük össze azonnal, különben összeragad. A krumplitól kapja jellegzetes szürke színét is, ez se kedvtelenítsen el senkit. A galuskát egy teflon serpenyőben kezdjük melegíteni. Morzsoljuk rá a juhtúrót, nyomjuk rá a tömlős sajtkrémet, és adjuk hozzá a tejfölt. Folyamatos kevergetés közben forrósítsuk át az egészet, majd vegyük le a tűzről. A pirított szalonna pörccel tálaljuk.
Ha is imádod a juhtúrót, mint mi, ez a pogácsa recept a kedvenced lesz. Kattints a képre a receptért!
Hozzászólás zárolva.