TRENDI ÉTELDÍSZEK
Ehető virágok
Bár elsőre bizarrnak tűnhet, de számos, kertben megtalálható növény virágzatát különféle módon felhasználhatjuk a konyhában is. A színes virágok garantáltan feldobnak egy főételt, egy desszertet vagy egy koktélt. Ezeknek a növényeknek a te kertedben is ott a helyük!
LEVENDULA
A friss vagy szárított levendula virágából nyert szörp is remek nyári hűsítő. A semmi mással össze nem keverhető illatú gyógynövény virágját húsokhoz, süteményekhez és fagylalthoz is felhasználható.
RÓZSA
Minden rózsaszirom ehető, a sötétebb színűek intenzívebb ízűek. Tökéletesek az italokhoz, desszertekhez, de még lekvárokhoz is. A legegyszerűbb elfogyasztási módja, ha leforrázzuk a szirmokat teának. Gazdag E-vitamin forrás. Készíthetünk belőle rózsacukrot is. Ennek elkészítése is igen egyszerű: az apróra vágott szirmokat csak kristálycukorhoz kell hozzákeverni. A cukor enyhén átveszi az ízét, vele süteményeket és italokat ízesíthetünk.
TÖKFÉLÉK VIRÁGA
Az összes tökféle virága ehető, leszámítva a dísztökét. Változatos formában felhasználhatjuk: akár salátában, töltötten, önmagában, vagy akár bepanírozva, olajban kisütve. Nagyon karakteres íze nincs.
Hozzászólás zárolva.