Facebook hozzászólás
719

Életmódváltóknak szóló cukkini főzelék

Cukorbetegek diétájába remekül illeszthető akár ebédre, akár vacsorára ez a percek alatt elkészülő étel, de szívből ajánlom azoknak is, akik „csak” odafigyelnek az étkezésükre.

Tejszínes cukkini főzelék, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók 2 főre
2 zsenge cukkini
3 szál újhagyma
1 teáskanál kókuszzsír
1 csomag petrezselyem
1 dl habtejszín

bors
szárított lestyán (vagy más, kedves fűszerünk)

Elkészítés:

A cukkinit héjastól felkarokázzuk, a megmelegített kókuszzsíron a felkarikázott újhagymával és a kedvenc fűszereinkkel puhára pároljuk. Amikor elkészül, felöntjük a tejszínnel, és beforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk jó sok petrezselyemmel, és tálaljuk.

Köretként zablisztből készült galuskát adtam mellé.

Friss fűszer, zöld fűszer
Kedvenc hétvégi tevékenységem a piacra járás. No főleg április és október között, mert akkor van értelme piacolni, télen inkább csak kötelesség, mert olyankor a választék nem túl szívderítő. Elmondom, hogyan tárold a friss fűszernövényeket.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!