Facebook hozzászólás
896

Epres chia puding

A chia mag képes nagy mennyiségű vizet elnyelni, így nagyon eltelíti a gyomrot, ami által a szénhidrát felszívódása lelassul, így később éhezünk meg. Ráadásul ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy képes elmulasztani a gyomorégést és nyugtatja a felfúvódott beleket is.

Epres chia puding, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:

2-3 evőkanál chia mag
2 dl tej/rizstej/kókusztej/mandula tej
cukor/édesítőszer/nyírfacukor/eritrit/rizs szirup/juhar szirup
20 dkg eper

Elkészítés:

Készítsük el reggeli adagunkat előző este. A választott folyadékba keverjük bele a chiát, majd tegyük be a hűtőbe. Reggelre a szemek megduzzadnak, kocsonyássá válnak, felszívják a folyadékot. Ha akarjuk, ekkor édesítsük, majd adjunk hozzá az epret.

Vörösboros eperleves
Olyan finom, hogy komolyan mondom, megéri a macerát az ősz, a tél, a hideg tavasz, csak azért, hogy eljöjjön a nyár, és ilyen eperlevest lehessen enni. Zamatos eperből érdemes dolgozni, az éretlen, se íze, se bűze típusún a vörösbor se fog segíteni.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!