Epres képviselőfánk
Könnyű égetett tészta, vaníliás tejszínhab, eper. Úgy hangzik, mint egy tündérmese. És hogy miért? Mert az. Könnyen megvalósítható gyönyörűség. Ne féljünk az égetett tésztától, semmi olyasmi nincs benne, amit lehetetlen lenne megcsinálni. És az eredmény… Magáért beszél.
Hozzávalók a tésztához:125 ml víz
25 gr vaj
75 gr liszt
15 gr keményítő
2-3 tojás
1 csipenyi sütőpor
Krém:
250 ml habtejszín
1 tasak habfixáló
2 tasak vaníliás cukor
250 gr eper
Elkészítés:
A vizet odatesszük a vajjal melegedni, a lisztbe belekeverjük a keményítőt, majd beleszórjuk a vajas vízbe. Addig keverjük, míg elválik az edény falától. Az edényt nem vesszük le a tűzről, de csak közepes láng legyen alatta. Ha jó már a tésztánk, 5 percig hűlni hagyjuk, majd egyenként elkeverjük benne a tojást. Nagyon fontos, hogy egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és mindet addig keverjük, míg a tészta teljesen fel nem vette azt. Használhatunk természetesen robotgépet ehhez a művelethez. Ha a tészta már fényes, és a kanálról úgymond leszakad, elkészültünk. Lehet, hogy nem fog mindhárom tojás kelleni bele, figyeljük a folyamatot. Ha a tészta kihűlt, dolgozzuk el benne a pici sütőport.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire két kanál segítségével, profibbak habzsákból 6-8 fánkocskát nyomunk, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. Szebbek lesznek a fánkok, ha a sütő aljába forró vízzel telt lábast helyezünk el, a gőzben szebben sülnek a fánkok. Ügyeljünk rá, hogy a sütőt ne nyissuk rá a tésztára, mert összeesik. Amikor a fánkok szép színt kaptak, kivesszük a sütőből őket, és mindnek levágjuk a kalapját egy fogazott késsel.
A tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, ezzel töltjük meg a fánkok üregeit. Feldarabolt epret is teszünk a habra, majd visszaültetjük a fánkra a kalapját.
Hozzászólás zárolva.