Epres túrókrém desszert
Azért is ajánlom különösen erre a hétvégére figyelmükbe, mert reggel elkészíthető, aztán elmehetünk kirándulni, s amikor hazaérünk 10 perc alatt befejezzük. Az összes elkészítési idő is maximum egy fél óra! Ráadásul részben hideg, tehát a hirtelen jött melegben nagyon jólesik majd.
Hozzávalók: (Kb. 10 szelethez)
a.) jeges desszerthez:
250g eper
3 evőkanál édesítőszer (nem feltétlenül cukor)
350g Mascarpone, vagy Ricotta, vagy egy kis tejjel krémesre dolgozott tehéntúró
80g babapiskóta
b.) az epres mártáshoz
500 gr. eper
2 evőkanál édesítőszer
1 citrom leve
Bors (bizony, bizony nagyon jól kihozza az eper ízét!)
Friss menta levél
Elkészítés:
a.) jeges desszert
Mossuk meg és daraboljuk fel az epret. Egy tálban keverjük össze az édesítőszerrel és a krémtúróval. A babapiskótát tegyük egy nylonzacskóba és kézzel törjük össze kisebb darabokra, majd adjuk hozzá az epres túróhoz. Egy hasáb alakú, fém, vagy szilikon gyümölcskenyér formát béleljünk ki celofánnal, úgy hogy körben kilógjon, majd öntsük bele a masszát. Tegyük a mélyhűtőbe 5-6 órára.
b.) epres mártás
Aprítsuk fel az epret, tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a citromlevet és egy csipetnyi borsot. Jól keverjük össze, és tegyük a hűtőbe, hogy összeérjen, és finom levet eresszen.
Tálalás:
Vegyük ki a mélyhűtőből a desszertet, és a celofánnal emeljük ki, fejtsük le róla a celofánt.
Tegyünk egy-egy szeletet a kistányérra, vagy szeleteljük fel az egészet egy tálra, és öntsük le az epres mártással. Díszítsük néhány mentalevéllel.
Kínáljunk hozzá 1-1 pohár félédes-vagy édes pezsgőt!
Tipp: A jeges desszertre, mielőtt a mélyhűtőbe tesszük, készítsünk egy kis epres zselatint a tetejére! (Ahogy a képen is látszik!)
Jó étvágyat kíván: Lovas Katalin
Hozzászólás zárolva.