Epres,rikottás torta – sütés nélkül
A piacokon már megjelent az igazán illatos és zamatos hazai földieper, lassan beindul az eperszezon. Mi ezzel a fantasztikusan egyszerű sütés nélküli tortával indítjuk az epres receptgyűjteményünket. Akár a közelgő anyák napjára is elkészíthetjük, meglepetésként.
Hozzávalók:
- 30 deka ricotta sajt
- 5 deci tejszín
- 15 deka porcukor
- 50 deka földieper
- Alap
- 30 deka darált keksz
- 15 deka vaj
- 10 deka porcukor
- pici tej
Elkészítés:
Az alap hozzávalókat összedolgozzuk, kibélelünk vele egy kapcsos tortaformát. A tejszínt, porcukrot kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a ricottát. Vékony réteget kenünk az alapra, rá a felszeletelt földiepret (meggyel is finom) majd ismét krém. A tetejét földieperrel díszítjük.
Az epres joghurt parfét, ami egy hűsítő finomság, a melegebb napokra ajánljuk!
Hozzászólás zárolva.