Facebook hozzászólás
1 262

Farfalle lazaccal, tejszínes gombával

Tészta- és hal imádóknak remek recept. Ízletes, tápláló, és nagyon könnyű elkészíteni. A lazac nem a legolcsóbb hal, de érdemes rá beruházni.

Farfalle, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
50 dkg farfalle
olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma
20 dkg csiperke gomba

bors
2,5 dl tejszín
30 dkg lazac
snidling a díszítéshez

Elkészítés:
Főzzük meg a farfallét, közben állítsuk össze a szószt. Egy kanál olívaolajon pároljunk üvegesre egy fej apróra vágott vöröshagymát, dobjunk rá 20 dkg vékony szeletekre vágott  gombát, sózzuk, borsozzuk, és pirítsuk addig, amíg a gomba az összes levét el nem főtte. Ekkor öntsünk fel 2,5 dl tejszínnel. forraljuk fel a szószt, végül adjunk hozzá kb. 30 dkg kockákra vágott lazacot. Óvatosan keverjük, nehogy a hal nagyon széttöredezzen. 5 perc főzés után szedjük a szószt a kifőtt tésztára, szórjuk meg apróra vágott metélőhagymával.

Citromos, lazacos kagylótészta fetával, rukkolával
Ez a tésztaétel hamisítatlan mediterrán ízekkel ajándékoz meg bennünket, és ahogy az már a mediterrán tészták esetében lenni szokott, elkészítése gyakorlatilag addig tart, amíg a tészta megfő, annyi idő alatt a szósz is elkészül. Zseniális!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!