Fasírtgolyók tejszínes zöldségágyon
A recept lényege és előnye az, hogy a húsgolyók nem olajban sülnek ki, hanem a saját és a bacon zsiradékában, így nem tudnak plussz olajat felszívni.
Hozzávalók, 12 db-hoz:
50 dkg darált sovány hús
1 kis fej hagyma
2-3 szelet kenyér
1-2 tojás
só, bors, petrezselyemzöld, fűszerpaprika
20 dkg szalonna
Elkészítés:
A kenyeret baáztatom, a hagymát apróra vágom. Kinyomkodom a kenyeret, és összedolgozom a hússal, a hagymával, a tojással (igazából elég egy tojás, mert folytós lesz, de ha kicsi a tojás, akkor lehet kettő). Ízesítem, és hagyom érni legalább fél órát. Közben összerakom a zöldség köretet.
Hozzávalók:
mirelit zöldség keverék
olaj, só, bors, fűszerek
krémsajt
reszelt félkemény sajt
húslé vagy víz
főzőtejszín
Kevés olajon lepirítom a fagyos zöldséget, ízesítem, majd egy kis vízben/húslében félkeményre párolom, fedő alatt, kis energián. A húsalapot kigombócolom 12 egyforma golyóra, és a szalonna szeletekkel bélelt muffinsütőbe ültetem. A szalonna széleit ráhajtom, majd közepes hőfokon szép pirosra sütöm.
A megpárolt zöldségbe belenyomom a krémsajtot, és felolvasztom benne. Felöntöm egy kis tejszínnel, összeforralom, és a végén reszelt sajttal sűrítem. Max többi receptjét itt találjátok.
Ennek a gusztusos töltött húsnak a receptjéhez pedig kattints IDE, és készítsd el akár még ma!
Hozzászólás zárolva.