Facebook hozzászólás
989

Fehérboros gombagulyás – bolondulunk érte!

Ezt a pikáns gulyást a sokoldalú portobello gombából készítettük, amely a vegetáriánusok és a húskedvelők számára is egy remek, ízletes helyettesítője lehet a marhahúsnak. A fehérbor pedig egyszerűen megbolondította.

A portobello gomba alapvetően a hagyományos barna csiperkegomba nagy méretű változata.

Hozzávalók:

  • ½ bögre fehérbor
  • 4 nagy gomba (portobello gomba)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 3 kanál liszt
  • 1 k.k.zsálya
  • 1 k.k. szárított bazsalikom
  • 2-3 bögre húsleves (kocka)
  • 4 burgonya kockára vágva
  • 4 sárgarépa karikára szelve
  • só, bors
  • 2 k.k. worcester szósz
Elkészítés:
A gombát megfőzzük a borban, majd mikor megfőtt szűrőkanállal kiszedjük, és a helyébe tesszük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd azokat is puhára pároljuk. Szűrőkanállal kiszedjük.A lisztet, bazsalikomot és a zsályát csomómentesre kikeverjük, és a maradék borhoz adjuk. Amikor felforrt hozzáöntjük a maradék húslevest és beletesszük a többi hozzávalót: a burgonyát, sárgarépát és a worcester szószt, majd a legvégén a gombát és a hagymát. Lassú tűzön kb. 1 órát főzzük.
Ha egy gyors gombás vacsira vágysz, akkor ezt a toast kenyéren sült gombát ajánljuk!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!