Felejtsd el a régi módszert, főzz eredeti carbonara spagettit!
A magyar háziasszonyok tűzhelyein gyakorta készül carbonara spagetti, azaz spagetti szénégető módra. A főzés utolsó fázisaként jó alaposan felöntik tejszínnel, rendesen átsütik, hisz tojás is van benne, aztán hadd szóljon! Nos, az a rossz hírünk van, hogy az eredeti római gyökerekkel bíró szénégető spagetti a tésztán kívül mindössze négy hozzávalóból áll, ezek pedig a tojás, a tokaszalonna, a sajt és a nem kevés bors. Nem, tejszín tényleg nincs benne! De hidd el, ez a négy szerény összetevő is garantálja a fantasztikus ízeket!
Hozzávalók:
25 dkg spagetti
5 dkg érlelt tokaszalonna
1 db egész tojás
1 db tojássárgája
só
sok frissen őrölt bors
ízlés szerint pecorino romano
Elkészítés:
A spagettit kifőzzük, a tokaszalonnát addig kockára vágjuk, megpirítjuk. A tojásokat villával elhabarjuk, összekeverjük a reszelt sajttal és a frissen őrölt borssal, majd a főtt, forró tésztára öntjük a keveréket.
Hozzászólás zárolva.