Egytálétel Dijonból
Mustáros-tejszínes csirke
A csirke és a burgonya dijoni krémmártással egy ízletes fogás. A fűszernövények és a francia mustár gyönyörűen keverednek egy gazdag, vajas szószban, amely tökéletesen passzol az omlós csirkéhez és a roppanós burgonyához.
Hozzávalók
- 3 db filézett csirkemell (lehet comb is)
- 50 dkg vékony héjú, kis méretű burgonya (vagy újkrumpli)
- 2 ek vaj
- 2 ek olaj
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 tk rozmaring
- 1/2 tk kakukkfű
- só, bors
A mártáshoz
- 2 ek dijoni mustár
- 1 ek vaj
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 2 dl alaplé
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors
Elkészítés
Ha a krumpli héja vastag, hámozd meg, ha vékony, alaposan mosd le, majd darabold fel. A csirkével együtt dobd egy zacskóba, szórd bele az összes fűszert, adj hozzá egy evőkanál olajat és alaposan rázd össze. A maradék olaj és a vaj keverékén süsd át a krumplit, majd vedd ki és a csirkét is pirítsd meg. Tedd félre őket.
Ugyanabban a serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a levest, a mustárt, a tejszínt és a fűszereket. Alaposan keverjük el és mehet bele a csirke a krumplival együtt. Lefedve pároljuk 15-20 percig, amíg a csirke meg nem fő, és a burgonya meg nem puhul.
Tipp: Bármilyen hússal isteni lesz, de gyszerűen készíthetsz belőle vegetáriánus fogást is, ha csak krumpliból készíted, vagy karfiollal, gombával kombinálod.
Ha kedveled az egytálételeket, próbáld ki ezeket is:
Gesztenyés-gombás csirkeragu
Bourguignon hús nélkül
Kókusztejes babragu
Hozzászólás zárolva.