Facebook hozzászólás
1 100

Fogyókúrás káposztasaláta – egy gyors klorofillvacsora

A szervezetednek adj meg mindent, ami ilyenkor kora tavasszal a téli vitaminhiányos állapot után szükséges! Fogyassz sok nyers zöldséget! Most egy remek klorofillos salátát készítettünk belőlük!

Kép: Pixabay

Hozzávalók 4 főre
1 fej káposzta(kiló körüli)
fél db cukkini
fél db kígyóuborka
rukkola (de lehet spenótot vagy többféle salátát is belekeverni)

1 teáskanál köménymag
1 csokor újhagyma
1-3 deci jó minőségű olaj
fél deci ecet

Elkészítés
A káposztát, rukkolát éles késsel, nagyon vékonyra szeleteld fel. Sózd be, épp hogy kellemesen sós legyen. A cukkinit, kígyó uborkát is kockázd fel, majd add hozzá.
Fél órán át pihentesd, néha keverd meg.
Szórd rá a köménymagot és az újhagymát. Olajjal és ecettel locsold meg. (Andió olaj: tökmagolaj, szezámolaj,lenmagolaj)
Végül jól megkevered, és kicsit állni hagyod, míg a köménymag megpuhul kissé és hozzáérik a káposztához.
A legvégén petrezselyemzölddel vagy lenmaggal esetleg szezámmaggal, tökmaggal is megszórhatod. Gazdagíthatod rántottával, főtt tojással, lecsepegtetett tonhallal, tőkehalmájjal, vagy sült csirkével is.
Öntet variáció:
30ml tökmagolaj+2 kicsi gerezd fokhagyma+fél bio citrom leve és reszelt héja+só,bors (Forrás: andio.hu)



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!