Fokhagymás, fehérboros fekete kagyló tagliatellével
A tengeri herkentyűk közül a kagylókat szeretem a legjobban, abból is a feketét, egy egyszerű fokhagymás-vajas tésztával könnyen a kedvemre lehet tenni.
Hozzávalók 2 főre:
kb. 10-14 db kagyló (itthon ezt legkönnyebben fagyasztva vásárolhatjuk meg, vagy frissen halpiacon)
1 dl száraz fehérbor
4 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
só, bors
friss petrezselyem
20-25 dkg hosszú metélt tészta (én tagliatellét használtam)
Elkészítés:
A tésztához felteszem főni a vizet. A fokhagymát vajon megpirítom, majd hozzáadom a kagylót és felöntöm a fehérborral. Ekkor a kagylók szépen kinyílnak. Sózom, borsozom, majd friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórom. Azokat a kagylókat ki kell dobni, amelyek nem nyíltak ki. Félreteszem, amíg a tészta elkészül. A tésztát kifőzöm, leszűröm és összekeverem a kagylóval, majd forrón tálalom és fehérbort kínálok még mellé.
Kata többi receptjét itt találod.
Hozzászólás zárolva.