Fördős Zé – Anyu nyári csirkéje pirított krumplival
Az igazi gasztronagyágyúk nyárindító receptjeinek sorában most megint egy újdonság jön. Fördős Zé, az anyukájától kapott recepttel brillírozik ezúttal! Próbáljuk ki együtt!
Hozzávalók (2 személyre):
A csirkéhez:
- 400 g csirkemell
- 2 db tv paprika
- 2 nagyobb paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 150 ml víz
- 150 ml habtejszín
- só, bors
- 1 mk pirospaprika
A pirított krumplihoz:
- 60 dkg burgonya
- 1 csokor petrezselyem
- 20 g vaj
Elkészítés:
A krumplit cikkekre vágjuk és sós vízben megfőzzük – de nem túl puhára, mert utána még sütni fogjuk! Leszűrjük, és hagyjuk hűlni, gőzölögni. Közben a paprikát kicsumázzuk, és hosszában nyolcfelé vágjuk, a paradicsomokból pedig kb. fél centi vastag karikákat vágunk. A csirkét kisebb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy nagyobb serpenyőben kevés forró olajon jó alaposan körbepirítjuk, de csak 80%-osan sütjük át. Rádobjuk a paprikát, paradicsomot, sózzuk-borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, és rázúzzuk a fokhagymát is. Felöntjük vízzel és tejszínnel, majd fedő alatt 7-8 perc alatt készre pároljuk. Egy másik serpenyőben kevés olajon jó pirosra sütjük az előfőzött krumplit, levesszük a tűzről, rádobjuk a vajat és a durvára vágott petrezselyemmel együtt átforgatjuk. Tálalhatjuk is a csirkével együtt. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.