HÁROM POFONEGYSZERŰ RECEPT
Főszereplő: a sárgadinnye
Alig van aromásabb gyümölcs, mint egy finom, érett sárgadinnye. A variációk sora végtelen, mi mindenre fel lehet használni, mi most három tippel segítünk, ha épp nincs ötletetek egy gyors ebédhez vagy vacsihoz.
DINNYESALÁTA
Hozzávalók (2 főre): 30 dkg sárgadinnye, 3 marék rukkola, 5 dkg mozarella, pármai vagy fekete erdei sonka, olívaolaj, snidling.
Rendezzük el a rukkolát a tányéron, s halmozzuk rá a kockákra vágott sárgadinnyét. Ízlésesen rendezzük közé, de fel is kockázhatjuk a sonkát, majd a mozarellát. Locsoljuk meg az olívaolajjal, és szórjuk meg snidlinggel.
SZARDÍNIÁS DINNYETÁL
Hozzávalók (2 főre): 30 dkg sárgadinnye, 1 db kivit, 1 db konzervdoboz szardínia, vagy más olajos hal, 1 ek. olívaolaj, bors, bazsalikomlevelek.
Vágjuk szeletekre a dinnyét, s karikázzuk fel a kivit, s rendezzünk el a tányéron. Csöpögtessük le az olajos halat, keverjük el az olívaolajjal és az ízlés szerinti borssal, majd halmozzuk a gyümölcsökre. A végén szórjunk rá friss bazsalikomleveleket.
DINNYÉS PULYKASZELET
Hozzávalók (2 főre): 20 dkg pulykamell, 30 dkg sárgadinnye, 2 ek.olívaolaj, 3-4 cseppTabasco-szósz.
A sóval, borssal megfűszerezett pulykamellet süssük meg, majd a vékony szeletekre vágott sárgadinnyével tegyük tányérra. Keverjük el az olívaolajat a Tabasco-szósszal és öntsük rá a húsra és a dinnyére.
Hozzászólás zárolva.