Francia almatorta
A francia almatorta nagyon finom, gyerekjáték elkészíteni, és az utolsó lépésként ráöntött tejfölös, tojásos keverék ellenállhatatlanná teszi. Egy pohár desszert borral csodás élmény.
Hozzávalók:
7,5 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 evőkanál vaníliás cukor
egy csipet só
4 b tojás
10 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1 teáskanál sütőpor
75 dkg savanykás alma
1,5 dl tejföl
1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A vajat 10 dkg cukorral, 1 ek vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük, eztán egyenként hozzáadjuk a két tojást, majd a lisztet, a keményítőt és a sütőport hozzákeverve tésztává gyúrjuk. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, fél cm vastag szeletekre vágjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát kivajazott formába töltjük, és a tetejét elsimítjuk. Szépen elrendezzük rajta az almaszeleteket. A süteményt a sütő alsó rácsán 35 percig sütjük. A tejfölt a megmaradt tojásokkal, a maradék cukorral és egy kanál vaníliás cukorral összekeverjük. A tejfölös keveréket ráöntjük az almás süteményre, és a sütőbe visszatéve még 25 percig sütjük.
Hozzászólás zárolva.