ALIG VAN BENNE LISZT
Francia étcsokoládé torta
Ha szeretitek a csokoládét, és valami szénhidrátszegény édességre vágynátok, készítsétek el ezt a francia desszertet, melynek fő alapanyaga a jó minőségű étcsokoládé. Ne ijedtek meg attól, hogy vízfürdőben kell sütni, mert attól lesz krémes és pompás ízű.
Hozzávalók: 40 dkg étcsokoládé, 11 dkg cukor, 20 dkg puha vaj, 3 dkg liszt, 6 db tojás, csipet só, vaj és liszt a formához.
A csokoládét összetördeljük, és vízfürdőben felolvasztjuk. Közben a tortaformát kivajazzuk és liszttel meghintjük. A sütőbe helyezzünk egy vízzel harmadáig megtöltött edényt, amelybe majd belefér a tortaforma, s 200 C fokra melegítsük elő.
A tojássárgákat elválasztjuk a fehérjétől. A sárgákat és a hozzáadott cukrot habverővel felverjük, amíg ki nem fehéredik és egy csöppet habos nem lesz. A puha vajat összekeverjük a felolvasztott csokoládéval, és hozzákeverjük a tojáshabhoz. Beleszórjuk a lisztet, óvatosan összedolgozzuk.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan a masszába forgatjuk úgy, hogy a levegős maradjon. A tésztát az előkészített formába töltjük és vízfürdőbe helyezzük a sütőben, ahol 45 percig sütjük. Ekkor a sütemény még nagyon puha. Ha keményebb tortát szeretnénk, egy óráig hagyjuk a sütőben.
Ne ijedjünk meg, ha hűlés után a teteje kicsit beesik, ez természetes. Így is nagyon finom, hiába nincs benne töltelék, még sem száraz. Ha szeretnénk, azért fel lehet díszíteni, akár csokoládéöntettel, fagylalttal vagy ráhalmozott tejszínhabbal és gyümölcsökkel.
Hozzászólás zárolva.