Friss egytálétel: fokhagymás spenótos burgonya szalonnával
Egy kis zöld, egy kis klasszikus magyaros… hiszen a szalonna-krumpli páros mi más lenne? Akár fúziós kajának is hívhatnánk, de minek? Egyszerűen nagyszerű ez az étel, ami akár egy nagyétkű férfinak is megfelel!
Hozzávalók
● 50 deka leveles spenót
● 60 deka újburgonya
● 25 deka kolozsvári szalonna, kockákra vágva
● 3 gerezd zúzott fokhagyma
● só, bors
Elkészítése
A burgonyát héjában sós vízben főzzük meg, majd húzzuk le a héját, és vágjuk kockákra, és tegyük bele egy nagyobb tálba. A szalonnát pirítsuk meg egy kicsit, a spenótot pedig a fokhagymával pár perc alatt pároljuk össze. A spentót és a szalonnát a kisült zsírral együtt adjuk hozzá a burgonyához. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan forgassuk össze. Melegen tálaljuk. (Forrás: Bonduelle)
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
● A kellemes vendéglátás főszereplője az étel, amit kínálunk, de vannak nagyon fontos mellékszereplők is. Ilyen például egy apróság: a tálalókanál. Ehhez a krumplis fogáshoz ez a fém-műanyag kombináció igencsak megfelelőnek látszik, egyszerű, esztétikus, és remélhetően nem töri szét kiszedés közben a puhára főtt krumplit.
Az Életforma Shopban egyébként sok hasonló hasznos eszközt találsz igen jó áron, a lekvár- és sütikiszedőktől a szűrős tészta- és rizskanalakig!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.