Facebook hozzászólás
1 997

Frittata, a spanyol rántotta

Ráérős vasárnap reggeleken szívesen sütök frittatát, sőt, előfordul, hogy vacsorára is összeszedek egyet, ha nincs más ötletem, és a családom tagjai nem kerítésszaggatóan éhesek. Azért szeretem a receptet, mert sokféle módon variálható a hűtő tartalmának megfelelően.

Frittata, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
2-3 hajszálvékony szelet bacon
5 tojás
1 héjában főtt krumpli
kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
néhány vékony szelet kolbász
2-3 dkg ementáli sajt
20 ml tejszín

bors
pici olaj

Elkészítés:
Egy gondolatnyi olajon ropogósra pirítottam az ollóval kis darabokra vágott bacont, majd kistányérra szedtem, hagytam kihűlni. A maradék olajon puhára dinszteltem a kis kockákra vágott vöröshagymát, a vékony karikákra vágott főtt krumplit, amikor átmelegedett, utána dobtam a kis kockákra vágott kaliforniai paprikát, a kolbászt, néhány percig pirítottam együtt az alkotórészeket, végül a tejszínnel dúsított, habosra vert tojás is a serpenyőbe került. Megvártam, míg a tojás az alján kissé megszilárdul, majd a serpenyőt betettem a 180 fokra előmelegített sütőbe, sa nagyon apró kockákra vágott ementálit is a tetejére szórtam. Amikor a sajt elolvadt, a tojás a sütőben kissé megemelkedett, késznek nyilvánítottam a frittatát. Jött még díszítésnek egy kis zöldpetrezselyem. A szalonnát a tányéron szórtam a tetejére. Pirítóssal remek reggeli.

Még több reggeli és vacsora
További gyors ebéd- vagy vacsora ötleteket is adunk, ezeket itt olvashatod, ha pont ilyesmit keresgélsz.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!