Frittata, a spanyol rántotta
Ráérős vasárnap reggeleken szívesen sütök frittatát, sőt, előfordul, hogy vacsorára is összeszedek egyet, ha nincs más ötletem, és a családom tagjai nem kerítésszaggatóan éhesek. Azért szeretem a receptet, mert sokféle módon variálható a hűtő tartalmának megfelelően.
Hozzávalók:
2-3 hajszálvékony szelet bacon
5 tojás
1 héjában főtt krumpli
kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
néhány vékony szelet kolbász
2-3 dkg ementáli sajt
20 ml tejszín
só
bors
pici olaj
Elkészítés:
Egy gondolatnyi olajon ropogósra pirítottam az ollóval kis darabokra vágott bacont, majd kistányérra szedtem, hagytam kihűlni. A maradék olajon puhára dinszteltem a kis kockákra vágott vöröshagymát, a vékony karikákra vágott főtt krumplit, amikor átmelegedett, utána dobtam a kis kockákra vágott kaliforniai paprikát, a kolbászt, néhány percig pirítottam együtt az alkotórészeket, végül a tejszínnel dúsított, habosra vert tojás is a serpenyőbe került. Megvártam, míg a tojás az alján kissé megszilárdul, majd a serpenyőt betettem a 180 fokra előmelegített sütőbe, sa nagyon apró kockákra vágott ementálit is a tetejére szórtam. Amikor a sajt elolvadt, a tojás a sütőben kissé megemelkedett, késznek nyilvánítottam a frittatát. Jött még díszítésnek egy kis zöldpetrezselyem. A szalonnát a tányéron szórtam a tetejére. Pirítóssal remek reggeli.
Hozzászólás zárolva.