Fűszeres camembert-rel töltött táska
Szeretem a camembert sajtot, minden formában. Ezt a franciás beütésű, pillekönnyű tésztát egyszerűen imádom. Nagyon gyorsan elkészíthető, és jól variálható étel.
Hozzávalók 16 db-hoz:
1 cs leveles tészta (500 gr-os)
2X125 gr camembert sajt
só, bors, szárított petrezselyem zöldje, fokhagyma granulátum
a kenéshez 1 egész tojás
Elkészítés:
A sajtokat egyenként 4 darabra vágom, majd azt még elvágom félbe, de keresztbe, így kapok 16 lapos cikkelyt.
A tésztát előző nap kiveszem a fagyasztóból, és a hűtőben hagyom kiengedni. Félbe vágom a tésztát és téglalap alakúra, vékonyra kinyújtom. Felosztom 8 lapocskára. Ráhelyezem a sajt szeletet, úgy hogy a vágott fele legyen felül. Azt ízesítem, pici só, frissen őrölt bors, egy kis petruska, és lehelletnyi fokhagyma granulátum.
Persze lehet friss fokhagyma is, de abból nem tudok olyan keveset tenni, ami nem nyomná el az ízeket.
A tojást szétválasztom, a fehérjével megkenem a széleket, úgy hajtom össze, jól kinyomkodom belőle a levegőt, sőt egy picit neg is bököm a tetejét egy villával.
A tetejét megkenem a sárgájával, és előmelegített sütőben 180 c°-on, szép pirosra sütöm. Ha megsült, hagyom egy kicsit hűlni, mert a közepe nagyon forró tud lenni.
Hozzászólás zárolva.