Gesztenyével töltött pulykacomb fügés-narancsos körettel
Lassan ideje átgondolni, milyen ételeket is szeretnénk az ünnepi asztalra tenni. Ez a recept csak annyiban hagyományos, hogy pulykából készült. Minden más viszont egészen újszerű!
Hozzávalók:
pulyka csont és aprólék, zöldség, vörösbor, hagyma, fokhagyma, pulykacomb felső filé, egész hámozott gesztenye belső, friss rozmaring, vaj, só, frissen őrölt bors, 5 fűszer keverék, barna kenyér. Bulgur, aszalt füge, egész fahéj, csillagánizs, vaj, friss koriander, menta, petrezselyem, snidling vagy póréhagyma, narancs, vaj.
Elkészítés:
A lepirított pulykacsontból, zöldségekből, fűszerekből és borból juss-t készítek. A kinyitott és elvékonyított combfilét sózom, borsozom, 5 fűszer keverékkel ízesítem és a sült gesztenye és kenyér vagdalékából tölteléket készítek, amit betöltök a combba. Formázom-kötözöm friss rozmaringgal, hagymákkal és zöldségekkel sütöm. Sütés után a hideg combokat teljes karikákra vágom és előkészítem a tálalás előtti regeneráláshoz. Egy 2-3cm-es „pulyka karika”egy adag. A végek ne kerüljenek fel a tányérra!
Tabbouleh: a bulgurt olívaolajon megpirítom (mint a tarhonyát) és 1,8 forró sós vízzel felengedem. (A pirítás vége felé és a víz előtt adom hozzá az egész fahéjat, a csillagánizst). Lefedem és fedő alatt kipárolom, a tűzhelyről lehúzom. A fügét darabolom, a narancs húsát kivágom, a zöldfűszereket összedarabolom. Tálalás előtt vajban és kevés vízben a fügét felpuhítom és a bulgurhoz keverem, hozzáadom a narancs húsát és a tálalás előtti pillanatban a friss fűszerek keverékét. Nem lehet túl száraz és a zöldfűszer a lényeg, negyede legyen a bulgurnak! Melegen tálalom.
Hozzászólás zárolva.