Gombamártással töltött grillezett csirkemell
A grillezésben az a legjobb, hogy nincsenek pontos mértékegységek, szigorúan követendő hozzávalók, inkább csak ötletek, elképzelések vannak – na meg egy jó pohár bor, hogy legyen mit kortyolgatni, míg sül a grillen az ebéd.
Hozzávalók:
csirkemell filé
gomba
lilahagyma
sűrített paradicsom
Elkészítés:
A gombát apróra vágtam, majd egy fél fejnyi lilahagymával is ugyanezt tettem. Egy serpenyőben a lilahagymát megpirítottam, majd jöhettek a gombadarabok, kevés passzírozott paradicsom – amiből a végén egy sűrűbb, ízletes gombamártás készült el.
Ezt a mártást a zsebszerűen felnyitott csirkemellekbe töltöttem, majd hústűvel lezártam a zsebeket, hogy ne csorogjon ki a mártás. Természetesen a húsokat alaposan besóztam, majd ismét jött egy jó ötlet. A húsokat közepes lángon, kíméletesen grilleztem először, hogy klasszul át is süljenek, majd szép lassan megtelt a teljes grillrács, vagyis felkerült rá minden. Körete szintén grillen sütött héjas burgonya. Zoltánnak vannak még grill receptjei, itt.
Hozzászólás zárolva.