Gombás makarónis pizza – tészta tészta hátán
A hagyományos pizzához persze köze sincs, de ízhatása és talán a formája mégis arra emlékeztet. Aki pedig szereti a tésztát és főként a makarónit, az most örülni fog ennek a laktató egytálételes változatnak.
Hozzávalók:
- 40 deka makaróni
- 30 deka gomba
- pulykamell sonka v. bármilyen felvágott
- sajt,
- ketchup,
- oregano,
- kevés vaj
öntet:
- 2 tojás
- 1 pohár joghurt v. főzőtejszín
- kevés só
Makarónit sós vízben megfőzzük, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, a kockára vágott sajtot, és az előtte megdinsztelt gombát. Sózzuk, borsozzuk és egy hőálló edénybe tesszük. A tetejére vajat darabolunk, megszórjuk reszelt sajttal, ketchuppal meglocsoljuk, ráöntjük az öntetet, és végül megszórjuk oregánóval. 2oo fokon előmelegített sütőben kisütjük. Miután kivesszük a sütőből ismét megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.
A csirkehúsos krumplifészek is egy remek különlegesség! Kipróbáltad már?
Hozzászólás zárolva.