Facebook hozzászólás
1 151

Gombás rakott krumpli – vacsorára

Ahány ház, annyi rakott krumpli…Most éppen egy gombás, darált húsos változatra ugrottunk á a szomszédékhoz. Jól lakottan távozunk, köszönjük!

rakottas
Gombás, burgonyás rakottas

Hozzávalók:
5 nagy krumpli
3 tojás
1 fej vöröshagyma
1/2 kg darált hús ,
3oo gr gomba
2 dl tejföl
1 dl tej
ízlés szerint fűszerek

 

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, majd felkarikázzuk.  A húst megpároljuk a hagymán, hozzáadjuk a gombát és tovább dinszteljük kb 1o percig. Rétegezés közben sózzuk, borsozzuk, de oregánoval, bazsalikommal is megszórhatjuk.
Egy h
őálló edényt kivajazunk, majd rétegezzük a krumplit, húst, krumplit…amíg a hozzávalók el nem fogynak.
A tojásokat kikeverjük a tejföllel és a tejjel, majd a rétegezett anyagra ráöntjük. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Amikor elkészült, reszelt sajttal megszórjuk.
brokkolis rakotas
A brokkolis, sütőtökös makarónit sajtszósszal próbáltad már? Itt az ideje, kattints a receptre!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!