Gombás süllőszeletek bormártásban
Mi magyarok sajnos túlságosan kevés halat eszünk, pedig igazán egészséges. Ez a recept kedvet csinálhat olyanoknak is, akik a hagyományos halas ételeket nem kedvelik.
Hozzávalók:
80 deka süllőfilé,
15 deka gomba,
10 deka reszelt parmezán,
1,5 deci száraz fehérbor,
só,
5 deka vaj,
1 evőkanál olívaolaj,
3 deka liszt,
1,5 deci tejszín,
1 tojássárgája,
őrölt feketebors
Elkészítése:
a süllőfilét felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A halszeletek mindkét oldalát vajon hirtelen rózsaszínűre sütjük, ezután egy kivajazott sütőedénybe rakjuk őket. A gombát az olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, és rárendezzük a halszeletekre. Felöntjük a borral, ráöntjük a tojássárgájával elkevert tejszínt, majd megszórjuk a parmezánnal, és fedő alatt a sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Vajas burgonyával kínáljuk.
Hozzászólás zárolva.