Gombával töltött tök
Amikor a bébitökök megjelennek a piacon, mindig örül a szívem: nemsokára lehet hetente akár többször is tökfőzeléket enni! De bébitökből egyértelműen töltött tököt kell készíteni.
Hozzávalók:
egy zsenge tök
30-40 dkg gomba
fél cukkini (ha épp nincs maradék a hűtőben, el is maradhat)
1 tojás
1 marék zsemlemorzsa
néhány szál kakukkfű
1 pici fej vöröshagyma
só
bors
petrezselyemzöld
néhány szál kakukkfű
Elkészítés:
A tököt megmostam, héjastól ujjnyi széles karikákra vágtam, majd kiskanállal a magok nagyját kikanyarítottam a karikákból. Sütőpapírral bélelt tepsire ültettem őket. A gombát alaposan megmostam, egész apróra vágtam, majd az olajon megdinszteltem az apróra vágott hagymát. Rádobtam a gombát, a szintén kicsikre darabolt cukkinikockákat, a kakukkfüvet, sóztam, borsoztam, puhára pároltam, zsírjára sütöttem. Amikor langyosra hűlt, a tojással és a prézlivel elkevertem, majd a tök mélyedéseibe kanalaztam. 180 fokos sütőben 15-20 percig sütöttem, végül pedig reszelt parmezánnal szórtam meg.
Hozzászólás zárolva.