Görög spenótos rétes
Itt a friss spenót szezonja, már az ára is kezd a normál tartományba kerülni, és egy könnyű rétesnél aligha képzelhető el jobb hely egy csomó zsenge spenótnak…
Hozzávalók:
50 dkg spenót
15 dkg feta sajt
egy marék fekete olajbogyó
2 db tojás
réteslapok
Elkészítés:
Mossuk meg a spenótot, rázzuk le róla a vizet és tegyük lábasba. Néhány percig melegítsük, ekkor a rajta maradt víztől és hőtől kissé összeesik. Tegyük szűrőbe, csepegtessük le, majd amikor kihűlt, vágjuk finomra a leveleket. Egy kerek tűzálló tálat olajozzunk be, terítsünk bele egy réteslapot úgy, ahogy túllógjon az edény szélén. Fogjunk egy másik réteslapot, és 90 fokkal elfordítva tegyük az előzőre, és tegyük meg ugyanezt egy harmadik lappal is. A spenóthoz adjuk hozzá az összemorzsolt fetát, az apróra vágott olajbogyót, és a felvert tojásokat. Ezt a tölteléket kenjük a réteslapokra, majd a túllógó széleket hajtsuk a töltelékre úgy, hogy azt teljesen befedje. 180 fokon 30 percig süssük a rétest.
Hozzászólás zárolva.