Hozzávalók 4 főre:
1 kg csirkemell filé
A páchoz:
1 csésze olívaolaj
2 fej fokhagyma
2 evőkanál tej
1/2 kiskanál cayenne bors
1 kiskanál só
Az olívaolajat, a borsot és sót összekeverjük, belenyomjuk a két fej fokhagymát és hozzákeverjük a tejet. A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, majd belekeverjük a pácba. Addig hagyjuk pácolódni, míg előkészítjük a zöldségeket és a dressinget.
Kapros dressing:
2 dl tejföl
3 evőkanál natúr joghurt
ízlés szerint kapor,fokhagyma,só
A kaprot nagyon finomra aprítjuk,a fokhagymát átpasszírozzuk és összekeverjük a tejföllel, sóval és joghurttal. Hűtőben pihentetjük tálalásig.
Grillezett zöldségek:
2 db cukkini
1 db padlizsán
5 db burgonya
8 db koktélparadicsom
néhány szelet sonka (elhagyható)
néhány gömb mini mozzarella (elhagyható)
madársaláta (elhagyható)
Alaposan megmossuk,megtisztítjuk a zöldségeket. A cukkinit és a burgonyát felkockázzuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk. A padlizsánt felkarikázzuk, a karikákat negyedeljük. Grilltálcára helyezzük őket, meglocsoljuk olívaolajjal, sóval és borssal ízesítjük. A zöldségeket lefedjük alufóliával, majd a grillre helyezzük.
Mellette elkezdhetjük sütni a pácolt csirkemelleket, közben páclével locsolgatva.
Tálaláskor a csirkemell tetejére került a padlizsán és a sült paradicsom. A cukkini és burgonya köze prosciutto sonkát tettem, valamint a zöldségekre mozzarella golyókat, illetve egy kis madársalátát. De ez ízlés szerint változtatható. A dressinget külön tálkába tálaltam, kinek hogy szimpatikus. Nekem a csirkével jobban esik, de biztos van, aki a zöldségekre teszi szívesebben. Így mindenki ahhoz fogyaszthatja, amihez szeretné.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.