Grissini, az isteni kenyérpálcika
A grissini, az olasz kenyérpálcika kitűnő levesek és hidegtálak ellé. Rágcsálni valónak, vagy aprósütemény és sós mogyoró helyett is ajánljuk.
Hozzávalók:
15 gr friss élesztő
150 ml langyos víz
375 gr teljes kiőrlésű liszt
1/2 kávéskanál só
30 ml olívaolaj
a tetejére egy tojásfehérje
szezámmag
Elkészítés:
A langyos vízben feloldjuk az élesztőt, meleg helyen hagyjuk felfutni. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az élesztőt és az olajat. A tésztát jól összegyúrjuk, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis vizet. Egy olajjal kikent edénybe tesszük, letakarjuk, 20 percig kelesztjük. Ekkor óvatosan átgyúrjuk, 15-20 egyenlő darabra vágjuk, amiket hosszú hurkákká sodrunk. Megolajozott sütőlemezre fektetjük a pálcákat, újabb 10 percig kelesztjük, végül a tetejét lekenjük a fehérjével, megszórjuk a szezámmaggal, és 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük.
Hozzászólás zárolva.