Facebook hozzászólás
566

Gundel palacsinta az ünnepekre

Van-e széles e hazában, ki a Gundel nevet nem ismeri? Érdekesség, hogy a Gundel palacsinta receptjét nem is Gundel János alkotta meg, hanem Márai Sándor felesége. Szó köztünk maradjon: igen jól tette!

Gundel palacsinta, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók 4 személynek:

A palacsintához:
5 dl tej
25 dkg liszt
2 tojás

olaj

A töltelékhez:
20 dkg darált dió
2 dl tej
1 rúd vanília
3 evőkanál porcukor
1 maréknyi mazsola
1 narancs reszelt héja
1 evőkanál rum

A csokiöntethez:
20 dkg cukor
5 evőkanál kakaópor
2 dl víz
5 cl rum

Elkészítés:
A palacsintához valókat a szokásos módon habverővel simára összekeverjük, majd fél órára félretesszük. Palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.
A diós töltelékhez megforrósítjuk a tejet. Hosszában felvágjuk a vaníliarudat, egy késsel kikaparjuk a magjait, majd a magokat és a rudat is a tejhez adjuk, néhány percig melegítjük, ezután a vanília hüvelyt eltávolítjuk a tejből. Beletesszük a darált diót, a porcukrot, belereszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a rumba áztatott, lecsepegtetett mazsolát.
A csokoládé öntethez a vizet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot. Belekeverjük a kakaót. Hozzáadjuk a rumot, amiben a mazsolát áztattuk, azt is felhasználjuk, majd sűrűsödésig főzzük. A palacsintákat megkenjük a diótöltelékkel, majd négybe hajtjuk. A tányéron meglocsoljuk a csokoládé öntettel. Bátrabbak leönthetik a palacsintákat egy kevés rummal, majd meggyújthatják az alkoholt.

Töltött palacsinta
A töltött palacsinta egy igazán könnyen elkészíthető, és ízletes étel! Ebédre, vacsorára, uzsonnára, kinek-kinek étvágya szerint. Próbálja ki, fél óra alatt kész!

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!