Gyömbéres édesburgonya krémleves pirított tigrisrákkal
Ha még nincs ötleted az ünnepi menüre, használd bátran Sztana Ferenc, az egyik ismert zalacsányi szálloda séfjének ajánlatát – belecsempészve Zala ízeit is.
Hozzávalók, ha négyen ülitek körbe az asztalt:
- 40 dkg édesburgonya
- 5 dkg vöröshagyma
- 2 dkg vaj
- csipetnyi cukor
- 1 dl jó minőségű, száraz fehérbor
- 2 dl zöldség alaplé
- 1 dl főzőtejszín
- só
- őrölt fehérbors
- ízlés szerint friss, reszelt gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- kisebb csokor petrezselyem zöld
- 20 dkg tigrisrák
Elkészítés:
A megtisztított, kockázott édesburgonyát hozzáadjuk a vajban megpirított vöröshagymához, ízesítjük sóval, fehérborssal és gyömbérrel, felengedjük az alaplével, a tejszínnel és a fehérbor egy részével. Lassú tűzön puhára főzzük, botmixerrel pürésítjük. A tigrisrákot vajban, kevés fokhagymával és sóval megpirítjuk, kevés fehérborral ízesítjük, megszórjuk friss petrezselyemmel. A pirított tigrisrákkal tesszük különlegessé a levesünket.
Hozzászólás zárolva.