Gyömbéres teában pácolt tojás az ünnepre
Egy nagyon finom, egyszerű és különleges pácolt tojást ajánlok figyelmetekbe abból az alkalomból, hogy ma van a tojás világnapja. A Nemzetközi Tojásszövetség 1999-ben hirdette meg minden év októberének második péntekére A TOJÁS VILÁGNAPJÁt. Több mint 30 tagországban ezzel hívják fel a tojás fontosságára a figyelmet. Aki tehát szereti a főtt tojást, annak ajánlja Max ezt a gyömbéres teafüves csodát. Ad hozzá egy kis pluszt, amitől kedvet kapunk kipróbálni más teákkal is. Hidegtálak, partik izgalmas szereplője lehet, tessék kipróbálni!
Hozzávakók:
Elkészítés:
Vágjuk össze a gyömbért durvára, engedjük fel 1,5-2 liter vízzel. Keverjük bele a teafüvet, a sót és főzzük 6-8 percig. Egy másik lábasban főzzük a tojásokat 10 percig. Öntsük le róluk a forró vizet, engedjük fel hideg vízzel, hagyjuk 1-2 percet, majd öntsük le a hideg vizet is. Kicsit ütögessük meg egy kanállal, hogy repedezzen be a héja, majd tegyük 3-3,5 órára a gyömbéres teába pácolódni. Szedjük ki a pácléből, tisztítsuk meg, és szeljük fel. Fogyaszthatjuk szendvics feltétként, levesbetétként, vagy önmagában, zöldséggel.
Hozzászólás zárolva.