Facebook hozzászólás
384

Gyors chilis bab

Vannak azok a napok, amikor semmi másra nem vágysz, mint egy gyors vacsorára, ami átmelegít, kicsit fel is ráz a fáradtságból, és ami mellett el lehet beszélgetni a családtagokkal a tányér fölött. Nos, ez pont ilyen recept.

Gyors chilis bab, Kép: wikimedia.org
Kép: wikimedia.org

Hozzávalók:
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
1 evőkanál friss gyömbér reszelve
5-6 kardamommag
1 evőkanál őrölt koriander
5 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 finomra vágott hagyma
2 friss chilipaprika szeletelve (nálam most őrölt chili)
250 ml paradicsompüré
1 doboz csicseriborsó konzerv leöblítve, leszűrve
1 doboz vörös kidney bab leöblítve, leszűrve
1 doboz fehér bab konzerv leöblítve, leszűrve
1 babérlevél
só, bors
egy csokor petrezselyem

Elkészítés:

Az olajat és a vajat felhevítjük, a hagymát, a chilit, gyömbért, kardamomot, koriandert, fokhagymát 7-8 percig pirítjuk rajta. Beletesszük a paradicsompürét, a babokat, a babérlevelet, és óvatosan kevergetve 15 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, majd tálaláskor petrezselyemmel szórjuk meg. Friss pitával ellenállhatatlan.

Pitakenyér készítése házilag
Vannak ételek, amikhez pita kell, és pont. Ilyen a falafel, a hummusz, a shakshuka, és az összes olyan kaja, amihez kell egy jó alap, amibe belepakoljuk a tölteléket: húst, zöldséget, savanyúságot, mártást. Szóval a pita, az kell. És miért vennél hipermarketben agyontartósított, sápadt, kicsit sem gusztusos műpitát, ha nagyjából egy óra ráfordított idővel és 10 percnyi ráfordított munkával elkészítheted a saját, otthoni pitádat? A recept roppant egyszerű, semmi extra nem kell hozzá, csak egy kevés lelkesedés.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!