Facebook hozzászólás
414

Gyors diótorta forró csokoládéhabbal

Az karácsonyi ünnep  nem lehet teljes a finomabbnál finomabb édességek nélkül. A Café Díva séfje, Kiss Máté egyik kedvence a gyors diótorta forró csokoládéhabbal.

Hozzávalók:

  • 20 deka cukor
  • 300ml 35%-os tejszín (nem cukrozott)
  • 300ml
3,5%-os tej
  • 15g teavaj
  • 40deka darált dió
  • 4 db tojássárgája
  • 30 deka réteslap
  • 20 deka étcsokoládé (70%)
  • 200 ml 35%-os tejszín (a habhoz)
  • 4 tojásfehérje

Elkészítés:
A tejet, tejszínt és a vajat felforraljuk. A tűzről levesszük és folyamatos kevergetés közben hozzákeverjük a 4 tojássárgáját. Egy csatos tortaformát kivajazunk, és meghinthetjük egy kis dióval. 
A réteslapokat laponként a formába helyezzük. Minden lapot megszórunk dióval, és meglocsolunk a tojásos-tejes keverékkel. Így halmozzuk addig, amíg elfogynak a lapok.
A tetejét vékonyan meglocsoljuk mézzel, majd 20 percre félre tesszük pihenni.
A sütőt 160°C-ra melegítjük és a pihentetés után, 40 perc alatt készre sütjük. A csokoládéhab elkészítéséhez gőz fölé helyezünk egy habüstöt és megolvasztjuk benne a csokoládét és a vajat. A tejszínt fokozatosan keverjük hozzá, majd ha az egész szépen egyneműsödött, levesszük az üstöt és hozzákeverjük a felvert tojásfehérjéket. A kapott krémet egy szűrőn keresztül habszifonba (0,5 dl űrtartalom) töltjük, becsavarunk egy habpatront és legalább 2 órára, egy maximum 75°C-os vízfürdőben hagyjuk dolgozni a gázkeveréket.

Majd a tortánkat a habbal díszítjük.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!