Facebook hozzászólás
5 087

Gyors pörkölt savanyú káposztával – 15 perc alatt

Hagyományos ízekkel készítettük ezt a 15 perces vacsorát. Alkotóelemei régóta ismerősek – hiszen akár székelykáposztának is nevezhetnénk ezt az egytálételt –, mégis van újdonsága. A villámgyors elkészítés.

 

Hozzávalók
50 deka sertés szűzpecsenye
egy-egy evőkanál vaj és olaj
20 deka póréhagyma karika (lehet fagyasztott)
50 deka főtt savanyú káposzta
2 deci húsleves
1-2 teáskanál édes-nemes pirospaprika
3-4 evőkanál tejföl
aprított metélőhagyma

Elkészítése
A húst megmossuk, megtöröljük, és egycentis kockákra vágjuk. A vajat és az olajat egy lábosban felforrósítjuk, a húst erős lángon körös-körül megpirítjuk benne. A pórét belekeverjük, és egy kicsit együtt sütjük a hússal. A savanyú káposztát egyszer átmossuk, fellazítjuk, és a húslevessel együtt hozzáadjuk. Sóval, piros paprikával ízesítjük, és fedő alatt, kis lángon körülbelül 8 percig pároljuk. A tejfölt összekeverjük a metélőhagymával. A pörköltet tányérokra szedjük, és egy kis tejföllel díszítjük.

További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!

A receptekhez szükséges alapanyagok (liszt, cukor, gyümölcs, tej stb.) akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!