Gyorsan valami….tojásost!!! a farmer reggelije
Farmer reggeli, vagyis vacsora lett belőle, ami igazából elkésett egy ebéd volt – írja Max. Mindegy, tette hozzá, finom volt, és ez a lényeg. És emberes adag lett volna, ha nem hárman ettük volna. Eredendően csak két éhes szájhoz tervezte a fogást Somogyi Zoltán, és azt is – úgymond – kicsit kérek csak-ra, de hárman laktak jól, vagyis úgy eltűnt a tányérokból minden, mintha nem is lett volna. Amúgy hűtőtakarításra is remek egy fogás!
Hozzávalók három éhes szájhoz:
- 1 kis vöröshagyma laskára vágva
- 1 ek kenyérszalonna kockára vágva
- 1 ek füstölt kolozsvári szalonna kockázva
- 2 közepes, rántani való csiperke gomba durvára darabolva
- 10 dkg lecsókolbász negyed karikákra vágva
- 6 db tojás
- só
- bors
Elkészítés:
Egy kis olajon kipirítom a kenyérszalonna zsírját, utána rá a kolozsvárit, kis pirítás, jöhet a hagyma fonnyasztani.
Ha a hagyma már üveges, jöhet a kolbász, jól ki kell sütni, utána rá a gomba. Közben só, bors, de csak érzéssel, mert a szalonna sós. Ha a gomba megpárolódott, akkor ráöntöm a tojást, amit előtte egy kicsit villával felvertem. Átkeverem egy jó kis fakanállal, nehogy leégjen. Tálaláskor 2 szelet magos-rozsos kenyeret adok mellé, és egy kis vörösboros fokhagymával, vagy pár darab ecetes uborkát adtam hozzá. Természetesen nem hiányzott a jó pohár vörösbor sem! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.