Facebook hozzászólás

Gyorsan valami….tojásost!!! a farmer reggelije

Farmer reggeli, vagyis vacsora lett belőle, ami igazából elkésett egy ebéd volt – írja Max. Mindegy, tette hozzá, finom volt, és ez a lényeg. És emberes adag lett volna, ha nem hárman ettük volna. Eredendően csak két éhes szájhoz tervezte a fogást Somogyi Zoltán, és azt is – úgymond – kicsit kérek csak-ra, de hárman laktak jól, vagyis úgy eltűnt a tányérokból minden, mintha nem is lett volna. Amúgy hűtőtakarításra is remek egy fogás!

Farmer reggeli, Kép: Somogyi Zoltán
Kép: Somogyi Zoltán

Hozzávalók három éhes szájhoz:

Elkészítés:

Egy kis olajon kipirítom a kenyérszalonna zsírját, utána rá a kolozsvárit, kis pirítás, jöhet a hagyma fonnyasztani.

TIPP!
Tökéletes egy jó kis bagett töltelékének is, de sietősebb napokon akár egy gyors ebédnek. Mehetne bele egy kis főtt krumpli, vagy minden maradék a hűtőből!

Ha a hagyma már üveges, jöhet a kolbász, jól ki kell sütni, utána rá a gomba. Közben só, bors, de csak érzéssel, mert a szalonna sós. Ha a gomba megpárolódott, akkor ráöntöm a tojást, amit előtte egy kicsit villával felvertem. Átkeverem egy jó kis fakanállal, nehogy leégjen. Tálaláskor 2 szelet magos-rozsos kenyeret adok mellé, és egy kis vörösboros fokhagymával, vagy pár darab ecetes uborkát adtam hozzá. Természetesen nem hiányzott a jó pohár vörösbor sem! Jó étvágyat!

Illatos teafüvön füstölt libamell, salátaágyon, narancsos teamártással
Max konyhájából ajánlom ezt az egzotikus ételt is. A füstölt csirkemelltől egy kicsit eltérő módon készült. Különleges étel, egy kellemes teafű felhasználásával. Készíthetjük kacsahúsból vagy tömörebb húsú halból, bár akkor érdemes más ízű teát választani. Most az úgynevezett téli varázslat nevű teát választottuk, ami hibiszkusz, alma, csipkebogyóhéj, mazsola, rooibos, szilva, fahéj keveréke, remekül illik a libamellhez! Vágj bele! Anyáknapi ajándéknak is jó!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

A százéves fodrász története

A 102 éves Shitsui Hakoishi nyolcvanöt éve dolgozik fodrászként, és egyelőre nem tervezi, hogy nyugdíjba menne. A japán Idősek napja ünnepe alkalmából a kameráknak mesélte el élettörténetét.
1 / 211

Receptek

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!